Spanyolországi képzésen vett részt Molnár Timea

Spanyolországi Appetiser képzés

Szeptember 28 – október 2-a között Spanyolországban, Caceresben alkalmam volt részt venni az Appetiser ingyenes képzésen, amit a Fiatalok Lendületben program támogatott és a Spanyol Ifjúsági Nemzeti Hivatal szervezett. A részvételi lehetőséget pályázás által nyertem el a Román Ifjúsági Nemzeti Hivatalnál (www.tinact.ro).

A képzésen összesen 24 ifjúsági munkás és önkéntes vett részt 14 országból. A képzést Eylem Certel törökországi képző és Athanasios Krezios görögországi képző tartották. A bemelegítő csapatépítő játékok után megtudhattok mi is a Fiatalok Lendületben program. Külön napot szántak a képzők az interkulturális tanulás és a nonformális tanulás fogalmának megismeréséhez. Alkalmunk volt szimulációs játékban részt venni, amely által rájöhettünk, hogy mennyire fontos a tolerancia és a kulturális nyitottság. Ugyanakkor gyakorolhattok a Fiatalok Lendületben program alapelveit: az európai állampolgárság fogalmát, az aktív részvételt és a kulturális sokféleség elfogadását.

Az utolsó napon többet tudhattunk meg a Fiatalok Lendületben program eljárásairól, a pályázati lehetőségekről és a nyertes programok gyakorlatba ültetéséről. Jótanácsokkal, útmutatásokkal, tapasztalati beszámolókkal láttak el a képzők.

Különleges élmény volt számomra a képzés, hiszen különböző nemzetiségű ifjúsági munkásokkal és önkéntesekkel beszélgethettem és működhettem együtt, akik hasonlóképpen gondolkoznak, illetve sok új információhoz juthattam, amit remélem, majd kamatoztathatok az Integratio Alapítványnál folytatott munkám során.


Copyright © 2006-2011 Integratio. Minden jog fenntartva.
web & design: sandorosz